Ελαφρώς μαριναρισμένη τσιπούρα με λούπινα | Συνταγή
- Σταυριανή Ζερβακάκου
- 15 Μαρ 2023
- διαβάστηκε 1 λεπτά

Ελαφρώς μαριναρισμένη τσιπούρα με λούπινα
Μια γρήγορη, εύκολη και πρωτότυπη πρόταση για να μπουν τα λούπινα στο τραπέζι, σε ρόλο βοηθητικό, δίνοντας στο σχεδόν ωμό ψάρι μια ευχάριστη ξηροκαρπάτη επίγευση και να ενισχύσουν τη γεύση με την άλμη τους. Μια παγωμένη Κυδωνίτσα, είναι μια καλή συντροφιά για τον καλοκαιρινό αυτό μεζέ.
Υλικά
1 φιλέτο βιολογικής τσιπούρας ή όποιο άλλο ψάρι αγαπάτε, πχ δράκαινα, λαυράκι῎ κομμένο σε λεπτἐς φἐτες και χωρίς κόκκαλα, τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν έυκολα με ένα τσιμπιδάκι
10 αποφλοιωμένα λούπινα, η αποφλοίωση είναι προαιρετική
Χυμός και ξύσμα από 1 βιολογικό μοσχολέμονο ή λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας άλμη από τα λούπινα
Βατικιώτικο κρεμμύδι σε λωρίδες ή φρέσκο κρεμμυδἀκι κομμένο σε λεπτές φέτες για το γαρνίρισμα
4-5 λεπτές ροδἐλες από πιπεριά κέρατο ἠ Φλωρίνης
5-6 φύλλα βασιλικού
Μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκια μανζτουράνα
Λίγο μπούκοβο
Ελάχιστη αφρίνα
Φρεσκοτριμμἐνο μαυροπίπερο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τελειώμα
Εκτἐλεση-σερβίρισμα
Σε ένα μικρό μπασινάκι ή μπολάκι, ανακατευώ τον χυμό και το ξύσμα των εσπεριδοειδών και την άλμη
Σε ένα ρηχό πιάτο, τοποθετώ τις φέτες τσιπούρας τη μια δίπλα στην άλλη, με ένα κουτάλι μοιράζω τους χυμούς που μόλις ανακάτεψα, δηλαδή της άλμη και του λεμονιοὐ
Αλατίζω ελαφρά, προσθέτω το μπούκοβο
Σκορπάω το βατικιώτικο κρεμμύδι ή το φρέσκο κρεμμύδάκι
Μοιρἀζω τα λούπινα, έτσι ώστε να υπάρχουν σε κάθε μπουκιά
Ραντίζω με το ελαιόλαδο
Γαρνίρω με τις φρέσκιες μυρωδιές
Τρίβω λίγο μαυροπίπερο

ความคิดเห็น