H Chef Σταυριανή Ζερβακάκου
Βέρα Μανιάτισσα με μεγάλο όνειρο της να είναι η αναβίωση παλιών σπορών σιτηρών και οσπρίων της περιοχής, στενά συνεργαζόμενη με επιστήμονες, που θα την βοηθήσουν να γνωρίσει σε βάθος τις διατροφικές συνήθειες του τόπου καταγωγής της. Δημιουργεί συνταγές μαγειρικής με πάθος και συναίσθημα, έχοντας πάντα ως ορόσημο τις μνήμες των παιδικών της χρόνων και την ακαταμάχητη επιθυμία της να ενώνει το χθες, ενώ μαγειρεύει για το σήμερα.
{Σπούδασε Βαλκανική Ιστορία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις Διεθνείς Σχέσεις με έμφαση στα Ελληνοτουρκικἀ. Φοίτησε με υποτροφία στο Istanbul Culinary Institute και από το 2011 εργάζεται ως επαγγελματίας chef.
Η πρώτη της συνεργασία ξεκίνησε το 2014-2016 στο εστιατόριο Karaköy Gümrük και όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ανέλαβε την κουζίνα του ξενοδοχείου Kyrimai στον Γερολιμένα της Μέσα Μάνης, όπου και βραβεύθηκε με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το Αθηνόραμα το 2018. Απέσπασε, επίσης, και τη διεθνή διάκριση Best Gourmet Award από τα Historic Hotels of Europe με ψήφο κοινού.
Στη συνέχεια ανέλαβε την κουζίνα του Annie Fine Cooking στον Νέο Κόσμο αλλάζοντας καθημερινά την κάρτα βάσει των φρέσκων εποχικών υλών που έβρισκε στις λαϊκές αγορές και στην καθημερινή επικοινωνία της με Έλληνες μικροπαραγωγούς, εμπνεόμενη πάντα από τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας.}
Στόχος της να ανοίξει το δικό της εστιατόριο στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μάνη.